Sinaasappel Twist

Sinaasappel Twist

Omschrijving

De twist is een elegante, meer delicate garnering die een twist creëert van een dunne strook citrusschil. Het wordt vaak gebruikt bij citroenen en sinaasappels, maar een limoentwist kan ook een mooie finishing touch zijn.

Deze garnering is een van de lastigste om te perfectioneren, en het beste advies is om deze techniek te oefenen totdat je er een gevoel voor krijgt. Afgezien van de schil, blijft het fruit heel en kan het worden geperst, zodat u verspilling kunt voorkomen.

  1. Houd een hele vrucht in de palm van je hand met een stevige greep.
  2. Snijd met een mes in de schil van citrusvruchten en ga net diep genoeg om een ​​beetje van het witte merg te pakken.
  3. Rol het fruit rond in je hand met een soepele, gelijkmatige beweging, terwijl je met het mes een strook van de schil blijft snijden. Stop wanneer je de gewenste lengte hebt of totdat de schil er vanzelf afsnijdt.
  4. Rol de schil in een spiraal, vorm zo strak mogelijk een spiraal zonder de schil te breken, en knijp er zachtjes in. Het wordt wat losser als je loslaat.

Om je wendingen strakker en soepeler te houden, laat je ze onmiddellijk na het maken van de spiraal in een glas ijswater vallen.

Populaire recepten met Sinaasappel Twist

Deze recepten maken gebruik van Sinaasappel Twist

Bekijk alle recepten met Sinaasappel Twist en zoek verder.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl