Cold-Brew Coffee Negroni

Deze cocktail maak je met extra sterke koffie, waardoor de Cold-Brew Coffee Negroni een échte pick-me-up is. Hij is vol van smaak, en heeft door het gebruik van Campari nog wel een hint van die klassieke Negroni-smaak.

Deze cocktail is perfect om na het avondeten te nuttigen. Je kan hem een beetje zien als after-dinner drink. Door de koffie die er in zit, voorkom je een after dinner dip. Omdat hij ijskoud geserveerd dient te worden is hij beter geschikt voor warme zomeravonden, maar wat ons betreft drink je hem gewoon als je er zin in hebt, waarom zou je in december wachten tot het weer zomer is?

Hoe maak je je eigen Cold-brew concentraat? Combineer in een French Press 15 eetlepels grofgemalen koffie en 16 oz. van water op kamertemperatuur. Druk de zeef niet naar beneden. Laat het 17 uur staan en druk dan de zeef naar beneden om de koffie en het water te scheiden. Giet het in een fles en bewaar het concentraat gedurende 2 weken in de koelkast.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Vul een glas met 4 of 5 ijsblokjes
  • 2.
    Giet alle ingrediënten in het glas en roer goed door
  • 3.
    Serveer eventueel met een stukje sinaasappelschil en serveer direct

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl