Afbeelding van Zomercocktails met Watermeloen

Zomercocktails met Watermeloen

Gepubliceerd op 2022-06-14

Welk fruit schreeuwt er nou meer "Zomer" als watermeloen?! Deze zoete, waterige fruitsoort is ideaal voor in cocktails. Niet alleen is watermeloen zeer lekker, het is ook nog eens zeer verfrissend en zit vol met goede vitamines en andere stoffen. Zo zit watermeloen vol met de antioxidant lycopeen, wat goed is voor je ogen en bloeddruk, en zit er veel vitamine C in. Niet dat je van veel van deze vitamine's binnen zult krijgen van één cocktail, maar het zijn toch weer meer redenen om eens een cocktail te drinken!

In veel van deze recepten wordt een deel van een watermeloen gebruikt, de recepten zijn dus ideaal wanneer je nog wat stukjes over hebt, of wanneer je toch een watermeloen wilde aansnijden.

Watermelon Fizz

Deze sprankelende drank is lekker zoet en een echte allemansvriend! Perfect in de zomer en herfst is het een goede manier om watermeloenlikeur in je cocktails te verwerken

Inspiratieafbeelding voor Watermelon Fizz Bekijk Recept

Watermelon Julep

De mint julep is een echte klassieker, maar wist je dat er ook hele lekkere alternatieven zijn, zoals deze watermelon julep. Even zoet en even lekker, maar met een heel andere smaak

Inspiratieafbeelding voor Watermelon Julep Bekijk Recept

Watermelon Lemonade

Simpel, lekker, wat wil je nog meer? Deze watermeloenlimonademocktail (fantastisch scrabble-woord als je het ons vraagt) is makkelijk en leuk om te maken en is ook nog eens alcoholvrij!

Inspiratieafbeelding voor Watermelon Lemonade Bekijk Recept

Absolut Watermelon Martini

De Martini kent natuurlijk iedereen, maar de watermeloen martini? Dat is een bijzondere. Hij kan worden gemaakt met siroop (zoals van Monin), maar ook van écht watermeloensap, waardoor je meteen een kwalitatief hoogstaande cocktail creëert.

Inspiratieafbeelding voor Absolut Watermelon Martini Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl