Afbeelding van 11 Traditionele Cocktails voor jouw Home-Bar

11 Traditionele Cocktails voor jouw Home-Bar

Geupdate op 2023-09-06

We hebben al veel cocktailrecepten verzameld op deze site, maar soms wil je geen hele fancy of geavanceerde cocktail. Soms zoek je gewoon een simpele, traditionele cocktail. Cocktails die al tientallen (en soms zelfs al honderden) jaren bestaan, omdat ze zo lekker en simpel zijn. We hebben er een paar voor je verzameld in de lijst hieronder.

De cocktails hieronder verschillen in alcoholinhoud, smaak en consistentie. Zoek je een zoete klassieke cocktail, of misschien een met een extra kick. Waarschijnlijk vind je hem in de lijst hieronder, maar mocht je jouw perfecte cocktail er niet tussen vinden, zoek dan eens de lijst van al onze cocktails.

Mojito

De Mojito is een cocktail die over de hele wereld bekend is en eigenlijk geen uitleg nodig heeft. Munt, rum en suikerwater, veel meer heb je niet nodig om deze fantastische cocktail te maken. Wil je meer weten over de Mojito? Bekijk dan eens onze post De beste Mojito recepten.

Inspiratieafbeelding voor Mojito Bekijk Recept

Pornstar Martini

De Pornstar Martini is nog niet zo heel oud, maar wat ons betreft wel een echte klassieker! De naam mag dan een afschrikkende (of juist aantrekkelijke) werking hebben, de smaak is fruitig en zeer sterk.

Inspiratieafbeelding voor Pornstar Martini Bekijk Recept

Piña Colada

De Piña Colada ken je misschien van de vakantie op dat tropische eiland, van de tropische avond in de lokale kroeg, of van het K3-liedje wat recent is uitgekomen. Waar je hem van kent maakt niet zo veel uit. Wat belangrijker is, is dat deze volle, tropische cocktail op elk moment van de dag gedronken mag worden!

Inspiratieafbeelding voor Piña Colada Bekijk Recept

Sex on the Beach

Deze hoort wel een beetje in het rijtje van de Pornstar Martini, qua naam dan. Want de smaak is totaal anders. Deze cocktail wordt gemaakt met perzikenlikeur en is lekker zoet. Hij heeft bovendien een hele mooie roodoranje kleur.

Inspiratieafbeelding voor Sex on the Beach Bekijk Recept

Cosmopolitan

De Cosmopolitan, ook wel de "Cosmo", is een cocktail met een onduidelijke herkomst, die rond de jaren 70 populariteit won in grote steden.

Inspiratieafbeelding voor Cosmopolitan Bekijk Recept

Bloody Mary

De Bloody Mary, een klassieke, hartige cocktail die veel mensen doet huiveren. Hoewel het misschien niet een cocktail is zoals veel mensen denken dat een cocktail hoort te zijn. Maar deze cocktail, die in 1920 voor het eerst is gemaakt in Parijs, is wat ons betreft zeker een cocktail die iedereen minimaal een keer geprobeerd moet hebben!

Inspiratieafbeelding voor Bloody Mary Bekijk Recept

Cuba Libre

De Cuba Libre is een van de populairste cocktails ter wereld. Het is een simpele cocktail, met rum, cola en limoensap, en is naar verluid bedacht in Havana, de hoofdstad van Cuba. Hij zou verzonnen zijn door een kapitein van een militair schip, die tijdens het drinken "Cuba Libre" zou roepen, samen met alle aanwezige soldaten.

Inspiratieafbeelding voor Cuba Libre Bekijk Recept

Margarita

Wie kent hem niet, de Margarita. Met zijn zoutrand en stevige limoensmaak is het dé zomercocktail die alle geschiedenisboeken ingaat. Hij is in verschillende uitvoeringen te maken, zoals een Frozen Margarita, of een Strawberry Margarita, maar dit is het klassieke recept.

Inspiratieafbeelding voor Margarita Bekijk Recept

Tequila Sunrise

Deze prachtige cocktail herken je meteen. Hij is zoet, kleurrijk en zit vol met smaak. Hij krijgt zijn bijzondere kleurenovergang door het gebruik van Grenadine, een siroop gemaakt van granaatappels.

Inspiratieafbeelding voor Tequila Sunrise Bekijk Recept

Negroni

Deze bittere cocktail komt oorspronkelijk uit Italië, maar wordt nu overal ter wereld gedronken. Je maakt hem met gin, vermout en campari, het ingredient waar deze bitterzoete cocktail zijn herkenbare kleur van krijgt.

Inspiratieafbeelding voor Negroni Bekijk Recept

Long Island Iced Tea

De Long Island Iced Tea is een cocktail die een onwaarschijnlijk grote hoeveelheid alcohol bevat, maar ook een ongelofelijk grote hoeveelheid smaak. Hij wordt gemaakt door verschillende alcoholische dranken te mengen en af te toppen met cola en een scheutje citroensap. Volg je dit recept, drink er dan niet te veel, of maak je agenda de volgende dag maar vrij.

Inspiratieafbeelding voor Long Island Iced Tea Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl