Afbeelding van Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

De Tequila Sunrise is een veelgemaakte cocktail vanwege zijn zoete smaak en prachtige uitstraling. Je maakt hem met tequila, sinaasappelsap en grenadine, en maakt hem eventueel af met een stukje sinaasappel of een kers.

De Tequila Sunrise is een iconische cocktail die al vele decennia populair is en talloze liefhebbers heeft betoverd. Wat deze cocktail zo bijzonder maakt, is een combinatie van visuele aantrekkingskracht, eenvoudige bereiding, verfrissende smaak en aanpasbaarheid.

De Tequila Sunrise staat bekend om zijn verbluffende uiterlijk. Met zijn gelaagde kleuren die overgaan van dieprood tot helder oranje, is het een visueel spektakel dat zowel op sociale media als op feestelijke evenementen schittert. Hierdoor brengt de cocktail ook een feestelijke sfeer met zich mee, waardoor hij wordt geassocieerd met vrolijke gelegenheden zoals verjaardagen en zwemfeesten. Zijn iconische status in de wereld van cocktails en zijn opname in popcultuur en films hebben bijgedragen aan zijn voortdurende populariteit. Qua kleur heeft hij wat weg van de Sex on the Beach, die een vergelijkbare kleurenovergang heeft.

Wat het bereiden betreft, is deze cocktail eenvoudig en toegankelijk. Met slechts enkele ingrediënten, waaronder tequila, sinaasappelsap en grenadinesiroop, kunnen zowel professionele bartenders als thuiscocktailmakers moeiteloos een Tequila Sunrise maken.

De smaak van deze cocktail is zowel zoet als verfrissend dankzij het gebruik van vers sinaasappelsap. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor warme zomerdagen. Bovendien is de Tequila Sunrise aanpasbaar. Je kan de verhoudingen makkelijk aanpassen of extra ingrediënten toevoegen, zoals limoensap, om hun eigen unieke twist aan de cocktail te geven. De tropische smaak maakt hem vergelijkbaar met de Piña Colada, die je maakt met kokossap en Malibu. Mocht je cocktails met sinaasappelsmaak erg lekker vinden, probeer dan eens de Screwdriver

Kortom, de Tequila Sunrise is niet alleen een heerlijke drank, maar ook een visueel verbluffende en aanpasbare keuze die mensen blijft verrassen met zijn smaak en uiterlijk, waardoor het een geliefde klassieker in de wereld van cocktails blijft. Het is de perfecte traktatie voor zonnige dagen en feestelijke gelegenheden.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

 • 1.
  Giet de tequila en het sinaasappelsap in een glas met ijs
 • 2.
  Voeg de grenadine toe, deze zinkt naar de bodem
 • 3.
  Roer voorzichtig om het zonsopgangseffect te creëren
 • 4.
  Garneer en serveer

Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: Cocktails met een prachtig kleurverloop, 11 Traditionele Cocktails voor jouw Home-Bar .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl