Scroppino

De Scroppino is misschien een van de koudste cocktails die er bestaat. Je maakt hem met twee bolletjes sorbetijs per glas, dit geeft de cocktail zijn volle smaak en textuur. De prosecco geeft het drankje een lichte bubbel, terwijl de wodka weer wat body aan de cocktail geeft. Zo complementeren deze drie ingrediënten elkaar op exact de juiste manier. Zorg er dus ook voor dat je de juiste verhoudingen gebruikt, want als je te veel wodka of prosecco gebruikt overheerst dit al snel je cocktail.

Wist je trouwens dat de Scroppino, of Sgroppino in het Italiaans, vaak wordt gedronken als spoom, een drankje tussen de gerechten door om je smaakpallet te reinigen. Tegenwoordig wordt het drankje echter ook vaak gedronken voor de maaltijd, als welkomstdrankje, of juist na de maaltijd, als dessert. Het drankje is ook niet gemaakt voor een specifieke gang, het gerucht gaat dat het drankje is ontstaan omdat een hotel in Noord-Italië een te grote lading Wodka had besteld, en aan de hand van allerlei experimenten hier van af probeerde te komen. De Scroppino is daar het resultaat van.

Het is ook erg makkelijk om met de Scroppino te variëren. Hoewel het gebruik van citroensorbet standaard is, kan je dit natuurlijk afwisselen met een andere sorbetvariant. Zo kan je passievruchtsorbet gebruiken, of aardbeiensorbet. Om de smaak wat extra kracht bij te zetten kan je zelfs wat sap van de gekozen fruitsoort toevoegen, om de cocktail een extra kick te geven.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Voeg de sorbetbolletjes, wodka en prosecco toe aan een blender en blend tot er een geheel ontstaat
  • 2.
    Schenk uit in een champagne- of martiniglas
  • 3.
    Garneer met een citroenkrul of een schijfje citroen

Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De lekkerste Frozen Cocktails .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl