Afbeelding van San Francisco

San Francisco

Deze cocktail is vernoemd naar een van de bekendste steden van California, San Fransisco. Het is een gigantische stad op een niet heel groot stuk land, en dat is precies wat deze cocktail probeert na te bootsen. Je gebruikt een hoop verschillende ingrediënten die in de juiste verhouding een perfecte gemixte cocktail opleveren. Omdat je gebruik maakt van gele Creme de Banana en rode grenadine krijg je een prachtige kleurenovergang, die je in weinig cocktails op eenzelfde manier zult vinden.

Hoewel er weinig bekend is over de geschiedenis van deze cocktail, is het waarschijnlijk dat deze cocktail niet in San Francisco is bedacht, maar de naam heeft gekregen vanwege de natuurlijke aantrekkingskracht die de cocktail hierdoor zou krijgen.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Neem een groot glas en doe er een paar ijsblokjes in, giet de wodka erover en vul met sap
  • 2.
    Voeg de creme de banana toe en giet tot slot de grenadine heel voorzichtig aan de zijkant van het glas zodat het op de bodem komt te liggen
  • 3.
    Garneer met een sinaasappelpartje en een aardbei

Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: De lekkerste cocktails vernoemd naar een land of plaats, Cocktails met een prachtig kleurverloop .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl