Afbeelding van Salty Dog

Salty Dog

De Salty Dog is een simpele, op Grapefruit gebaseerde drank met maar drie ingrediënten. Je hebt alleen gin, grapefruitsap en zout nodig om deze overheerlijke, oranje cocktail te maken. Hij lijkt op de Greyhound, maar de greyhound gebruikt geen zout, terwijl de zoutrand in het recept van de Salty Dog essentieel is, het ingrediënt wordt zelfs in de naam vernoemd. Dit drankje is waarschijnlijk wel op de Greyhound gebaseerd, er zijn geruchten dat de Salty Dog is bedacht door dezelfde bartender als de Bloody Mary, maar er zijn geen betrouwbare bronnen die dit verhaal kunnen bevestigen.

Hoewel een grapefruit normaal redelijk bitter is, smaakt de Salty Dog redelijk zoet. Dat komt omdat je het glas een zoutrand geeft, waardoor het grapefruitsap zoeter smaakt dan normaal. Hierdoor drinkt de cocktail ook redelijk makkelijk weg, perfect voor mensen die van een niet al te uitgesproken smaak houden dus.

De Salty Dog wordt soms ook wel gemaakt met wodka in plaats van gin, gebruik hiervoor dezelfde hoeveelheid wodka als dat je gin zou gebruiken.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Giet alle ingrediënten over ijsblokjes in een longdrinkglas
  • 2.
    Roer goed en serveer

Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: Cocktails met een prachtig kleurverloop .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl