Afbeelding van Moscow Mule

Moscow Mule

Wie kent hem niet? De Moscow mule. Deze cocktail wordt vaak geserveerd in een speciaal glas, maar kan ook in een standaard cocktailglas worden geserveerd.

De drank is ontstaan in 1941, toen een groot Amerikaans bedrijf de rechten opkocht op het wodkamerk "Smirnoff". Gemberbier werd in die tijd minder verkocht, waardoor er een overschot ontstond. Dit probleem werd door deze cocktail meteen opgelost. In 1942 werd het voor het eerst geserveerd in verschillende restaurants in Los Angeles, en in 1943 geraakte het ook bekend in de buurstaten, zoals de casino’s van Las Vegas.

Door de oorlog stopte de productie, maar in 1947 werd die opnieuw opgestart. Om geïnteresseerden te lokken, werd de drank geserveerd in de eerder benoemde originele metalen mokken. Dit gaf de cocktail extra bekendheid en gaf extra interesse aan de cocktail. Deze bijzondere mokken worden vandaag de dag nog steeds gebruikt, en je kan wel zeggen dat je geen Moscow mule hebt gedronken als het miet uit een metalen mok kwam.

Benieuwd naar variaties op de Moscow Mule? Lees dan vooral eens dit artikel met de beste varianten op een Moscow Mule van ons door.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

 • 1.
  Combineer wodka en gemberbier in een longdrinkglas gevuld met ijs
 • 2.
  Voeg limoensap toe
 • 3.
  Roer voorzichtig
 • 4.
  Garneer eventueel met een limoenschijfje

Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: De beste Moscow Mules, De Lekkerste Digestieven .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl