Afbeelding van Stromboli

Stromboli

De Stromboli is een smaakvolle Bourbon Cocktail, perfect voor een avondje bankhangen met vrienden. Deze cocktail bestaat uit een bourbon, een druppel bitters, wat suikersiroop, een citroen als smaakmaker en een Maraschinokers als finishing touch. De smaken van de klassieke bourbon worden gecomplementeerd door de Maraschinokers, waardoor je een uiterst smakelijk drankje krijgt. Hij heeft erg veel weg van de Whiskey Collins, die dan weer is geïnspireerd door de klassieke Tom Collins.

Deze bourbon cocktail is zowel fris en fruitig als zwaar, waardoor hij ook uitermate geschikt is om met een avondmaaltijd te drinken. Je kan hem uiteraard het hele jaar door maken, maar hij past het beste bij de late zomermaanden en herfst. De warmte en kracht van de bourbon vermengd met de frisheid van de citroen maken een geliefde combinatie waar je van geniet.

De Stromboli is pittig, zonder de bittere smaak te overheersen. Misschien dat hij daarom is vernoemd naar het gelijknamige Italiaanse vulkaaneiland, een eiland met drie actieve vulkanen.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Vul een rocksglas met ijsblokjes
  • 2.
    Voeg alle ingrediënten toe
  • 3.
    Garneer met citroen, een marasquinbes en sinaasappel

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl