Afbeelding van De beste Honingcocktails

De beste Honingcocktails

Geupdate op 2024-01-26

Ontdek waarom honing in oneindig veel cocktailrecepten gebruikt kan worden, van verfijnde cocktails die de zintuigen prikkelen en de smaakpapillen verheffen tot makkelijk te maken cocktails. In dit artikel onthullen we een selectie van de meest verrukkelijke cocktails die verrijkt zijn met de zoete, natuurlijke smaak van honing.

Van de klassieke Honey Bee tot de exotische Honeysuckle Daiquiri, honing voegt niet alleen een unieke zoetheid toe aan cocktails, maar brengt ook een subtiele complexiteit naar voren die elke slok wat extra's geeft. Ontdek hoe mixologen honing gebruiken als een veelzijdig ingrediënt dat perfect harmonieert met een scala aan sterke dranken, van bourbon tot tequila, en zelfs in combinatie met kruidige likeuren.

Duik in de wereld van zelfgemaakte cocktails met honing en ontdek hoe dit natuurlijke ingrediënt de onmisbare sleutel wordt tot het creëren van drankjes die de essentie van luxe en verfijning vastleggen, terwijl ze tegelijkertijd de warme, rustgevende tonen van deze natuurlijke zoetstof omarmen. Laat je verleiden door de betoverende smaak van honing en ontdek nieuwe favorieten in de wereld van mixologie. Benieuwd geworden naar deze bijzondere cocktailrecepten? Bekijk dan snel hieronder de beste cocktailrecepten met honing.

Figgy Thyme

Deze heerlijke cocktail is perfect om in de zomer (of een andere periode in het jaar) te maken en kan niet ontbreken in dit lijstje met honingcocktails

Inspiratieafbeelding voor Figgy Thyme Bekijk Recept

Honey-Berry Lemonade

Dit fruitige, zoete drankje wordt gemaakt met verschillende vruchten, aangevuld met wodka en suikerwater. Door de selectie van fruitsoorten krijg je een bonte cocktail die een eens geprobeerd moet hebben!

Inspiratieafbeelding voor Honey-Berry Lemonade Bekijk Recept

Honey Bee

Deze simpele cocktail, met maar 3 ingrediënten, wordt gezoet met honing en is goed om te maken als je een keer van een cocktail wil genieten maar geen zin hebt om lang achter je home-bar te staan.

Inspiratieafbeelding voor Honey Bee Bekijk Recept

Honeysuckle Daiquiri

Deze Honeysuckle Daiquiri, een variatie op de klassieke Daiquiri, wordt gezoet met honingsiroop, een mengsel van water en honing wat vaak in bars en restaurants wordt gebruikt in plaats van pure honing omdat dit makkelijker schenkt. Het is makkelijk thuis te maken en goed te gebruiken in verschillende overheerlijke cocktails.

Inspiratieafbeelding voor Honeysuckle Daiquiri Bekijk Recept

Orchard Keeper

Deze lichtzoete cocktail heeft de smaak van een friszoete, krokante appel. Wat ons betreft een prima smaak voor in de herfst!

Inspiratieafbeelding voor Orchard Keeper Bekijk Recept

Bee’s Knees

Deze simpele cocktail heeft maar drie ingrediënten, citroensap, honingsiroop en gin, en is in een keer te maken in een cocktailshaker. Hij is zoet, maar niet té en goed te drinken. Hij is bedacht in de Prohibition, een periode in Amerika waarin alcohol ten strengste verboden was. De naam is gebaseerd op straattaal van toen, en kan vertaald worden als "de beste".

Inspiratieafbeelding voor Bee’s Knees Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl