Afbeelding van Deze cocktails kan je maken met Duits (of Nederlands) bier

Deze cocktails kan je maken met Duits (of Nederlands) bier

Geupdate op 2024-01-04

Bier als cocktailingredient. Het klinkt misschien vreemd, maar er zijn in de afgelopen jaren talloze succesvolle recepten geweest waarin de combinatie werkt. En wat is er nou leuker dan op een bierevenement een cocktail te schenken gemaakt met bier? Of op 23 april, de dag van het Duitse bier, een cocktail te drinken met Duits bier.

In dit artikel hebben we de lekkerste en bijzonderste cocktails die met bier gemaakt worden verzameld. Probeer er eens eentje uit, en kijk of je het wat vind!

Frambozencocktailpunch met Bier

We beginnen met een cocktail die misschien niet het stoere imago van bier overneemt, maar eentje met een zoet, liefelijk uiterlijk. Deze cocktail is bij uitstek geschikt om te maken tijdens feesten, als je in een keer een hele hoop mensen van één overheerlijke cocktail wilt voorzien.

Inspiratieafbeelding voor Frambozencocktailpunch met Bier Bekijk Recept

Michelada

Deze bijzondere cocktail heeft wat weg van een Bloody Mary, maar wordt gemaakt met een flinke scheut bier. Hierdoor wordt het een zeer bijzondere cocktail, die je óf lief hebt, of verafschuwd.

Inspiratieafbeelding voor Michelada Bekijk Recept

Flaming Dr. Pepper

Dit drankje lijkt misschien niet een traditionele cocktail, maar het is wel een drankje om nooit te vergeten. Je maakt hem met bier, Dr Pepper en een shotje. Je houdt er van, of niet, maar het is zeker het proberen waard.

Inspiratieafbeelding voor Flaming Dr. Pepper Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl