Afbeelding van Romantische cocktailrecepten voor Valentijnsdag

Romantische cocktailrecepten voor Valentijnsdag

Gepubliceerd op 2024-03-19

Valentijnsdag is de dag van de liefde, en hoe kan je beter laten zien hoe veel je van iemand houdt dan met een lekkere cocktail? Cocktails zijn namelijk het perfecte drankje om te serveren op deze bijzondere dag, ze zijn zoet, rood van kleur en erg persoonlijk. Zo kan de ene persoon niet zonder Mojito's door het leven, terwijl andere mensen juist houden van een bittere Gin And Tonic. Hopelijk vindt je in onderstaande lijst met cocktailrecepten het perfecte recept voor jouw valentijn.

En heb je in onderstaande lijst niet de perfecte cocktail gevonden, misschien vindt je die dan in onze lijst met roze cocktails, waarin we heerlijke cocktails hebben verzameld met een roze kleur.

Pink Gin and Tonic

Deze roze cocktail is gebaseerd op de klassieke Gin And Tonic, maar maak je met verse aardbeien en pink gin. Hierdoor krijgt deze normaal bittere cocktail een wat zoetere, fruitigere smaak en krijgt hij een mooie roze kleur, perfect voor Valentijnsdag.

Inspiratieafbeelding voor Pink Gin and Tonic Bekijk Recept

Pink Lady

Deze roze cocktail maak je met onder andere grenadine, gin en room, waardoor je een donkerroze cocktail krijgt waar je niet doorheen kan kijken. Hij is zoet van smaak en goed om te serveren als bijvoorbeeld dessert, of na het eten.

Inspiratieafbeelding voor Pink Lady Bekijk Recept

Pink Wodka Lemonade

Nog een cocktail met "Pink" in de naam, deze Pink Wodka Lemonade maak je met wodka, sprite en cranberrysap. Hoewel cranberrysap van zichzelf redelijk bitter is, merk je daar in deze cocktail weinig van, je voegt namelijk ook een lemon-lime soda toe, waardoor de cocktail wat zoeter wordt.

Inspiratieafbeelding voor Pink Wodka Lemonade Bekijk Recept

Rocketshot Pink G&T

Deze bijzondere cocktail maak je met Rocketshot Pink, een fruitige variant op de normale rocketshot die deze drank een bijna lichtgevend roze kleur geeft. Hij heeft een zoete smaak, vooral als je hem vergelijkt met een traditionele Gin And Tonic, en is zelfs zoeter als een Pink Gin and Tonic gemaakt met roze gin.

Inspiratieafbeelding voor Rocketshot Pink G&T Bekijk Recept

Valentijnsmimosa

Deze zoete, dieprode cocktail maak je met prosecco, grenadine en verse aardbeien. Deze ingrediënten maken dit een fantastische cocktail voor valentijnsdag, bovendien is hij lekker zoet en prachtig om te zien.

Inspiratieafbeelding voor Valentijnsmimosa Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl