Afbeelding van De lekkerste chocoladecocktails

De lekkerste chocoladecocktails

Geupdate op 2024-02-28

Chocoladecocktails zijn zoet, rijk en romig. De meeste chocoladecocktails worden gemaakt met chocoladelikeur of echte chocolade en worden vaak gedronken als dessertcocktail of ná het dessert, maar op een ander moment kan je ze natuurlijk ook drinken. Zo is de White Chocolate Martini ideaal om te drinken na het dessert, en is de Chocolate Cake Tini perfect om als dessert te drinken.

Hoewel we nog veel meer cocktails op de website hebben staan die worden gemaakt met chocolade, vindt je hieronder de beste recepten voor een chocoladecocktail, dus lees snel verder.

Chocolate Summer Joy

Deze romige cocktail wordt gemaakt met witte-chocoladelikeur, een ingrediënt wat al tientallen jaren bestaat, maar wat eigenlijk bijna nooit in cocktails wordt gebruikt. Wat ons betreft onterecht, want je maakt er heerlijke, romige cocktails mee!

Inspiratieafbeelding voor Chocolate Summer Joy Bekijk Recept

White Chocolate Lady Rose

Ook dit recept wordt gemaakt met witte-chocoladelikeur. Het is een simpel recept met maar een paar ingrediënten maar met een heel sterk aroma, door het gebruik van rozenwater.

Inspiratieafbeelding voor White Chocolate Lady Rose Bekijk Recept

White Chocolate Martini

Dit is een bijzondere! Je kent de Martini uiteraard, maar deze variant wordt gemaakt met dezelfde witte-chocoladelikeur als hierboven, waardoor je, samen met de slagroom, een super romige cocktail krijgt. Hij heeft misschien niet heel veel weg van een klassieke martini, maar wij keuren hem zeker goed.

Inspiratieafbeelding voor White Chocolate Martini Bekijk Recept

Coconut Hot Chocolate

Dit drankje is misschien niet per se een klassieke cocktail, maar wij vonden dat hij wel een ereplekje op de lijst verdiende. Het is een lekkere, romige chocolademelk met witte-chocoladelikeur die je maar wil blijven drinken.

Inspiratieafbeelding voor Coconut Hot Chocolate Bekijk Recept

Lemon Tarte

Deze verfrissende cocktail wordt gemaakt met yoghurt, een ingredient wat je misschien niet zo snel verwacht in cocktails, maar wat er in dit geval voor zorgt dat je een smeuïge, romige cocktail krijgt die perfect is als toetje.

Inspiratieafbeelding voor Lemon Tarte Bekijk Recept

Chocolate Coconut Cake

Probeer hier maar eens van af te blijven! De tropische, romige cocktail is ongelofelijk lekker, maar let op: niet geschikt voor mensen die op de lijn letten.

Inspiratieafbeelding voor Chocolate Coconut Cake Bekijk Recept

Chocolate Cake Tini

Deze cocktail wordt gemaakt met twee Monin-siropen. Hierdoor heb je zelf invloed op de hoeveelheid smaak die je de cocktail geeft. Houd je van een iets subtielere smaak? Voeg dan wat minder toe. Zelf houden we van een nogal uitgesproken smaak, dus wij meten deze niet zo nauw.

Inspiratieafbeelding voor Chocolate Cake Tini Bekijk Recept

Banana Cake Cocktail

Deze cocktail wordt ook gemaakt met een witte-chocoladecreme, maar de bananenlikeur is wel de overheersende factor. Door het romige van de deze drankjes en het volle van de vanillemelk krijg je een drankje dat verassend veel weg heeft van een bananentaart.

Inspiratieafbeelding voor Banana Cake Cocktail Bekijk Recept

Chocolate Summer Bliss

Deze zoete cocktail is, zoals de naam al aangeeft, perfect om in de zomer te maken. De witte chocoladecreme gaat heel goed samen met het maagsap een geeft je een romige, lichtoranje cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Chocolate Summer Bliss Bekijk Recept

Frangelico-Baileys Chocolate Cocktail

Deze romige cocktail maak je met onder andere Frangelico en Baileys. Twee ingrediënten die deze cocktail een heerlijke, romige chocoladesmaak geven. Door de koffielikeur krijg je bovendien ook een kleine opkikker van deze cocktail, waardoor hij ideaal is om te drinken na de maaltijd, als dessert of zelfs daarna.

Inspiratieafbeelding voor Frangelico-Baileys Chocolate Cocktail Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl