Afbeelding van De lekkerste alcoholische lemonades

De lekkerste alcoholische lemonades

Geupdate op 2024-01-04

Een klassieke Amerikaanse lemonade bevat alleen water, suiker en citroensap, maar dit recept is ons wat saai. Gelukkig zijn er talloze cocktailrecepten die de klassieke Amerikaanse lemonade veranderen in een overheerlijke cocktail, vaak worden ze ook wel spiked lemonades genoemd, ofwel alcoholische limonades.

In onderstaande lijst hebben we de lekkerste alcoholische limonades verzameld, maar kijk vooral verder op de site, want we hebben nog veel meer cocktails gemaakt met citroen en suiker.

Pink Wodka Lemonade

We beginnen met een simpele maar overheerlijke roze lemonade met wodka. Deze cocktail ziet er niet alleen heel aantrekkelijk uit, zodra je een slokje hebt gehad wil je meer!

Inspiratieafbeelding voor Pink Wodka Lemonade Bekijk Recept

Watermelon Lemonade

Deze watermeloenlimonade heeft het zoals de cocktail hierboven een uitnodigend uiterlijk maar wordt gemaakt met watermeloen, een echt zomerse fruitsoort.

Inspiratieafbeelding voor Watermelon Lemonade Bekijk Recept

Honey-Berry Lemonade

Deze lemonade met wodka en rood fruit gaat je zeker wegblazen! Hij is heerlijk om te drinken, en je kan hem zo uitbundig versieren als je zelf wil. Van geen versiering tot een heel glas vol fruit, jij bepaald het!

Inspiratieafbeelding voor Honey-Berry Lemonade Bekijk Recept

Lemonade Cooler

Dit is de eerste lemonade op de lijst die iets weg heeft van de traditionele hele citroenkleur. Door gebruik te maken van chambord krijgt deze drank een mooi geeloranje kleur, die de drinker meteen zal doen denken aan een klassieke lemonade.

Inspiratieafbeelding voor Lemonade Cooler Bekijk Recept

Vodka Wine Lemonade

Deze simpele cocktail wordt gemaakt met rode wijn (maar eventueel kan je ook een rosé gebruiken) en wodka, waardoor je een vrij alcohol-voorwaartse cocktail krijgt.

Inspiratieafbeelding voor Vodka Wine Lemonade Bekijk Recept

New York Lemonade

Deze New York lemonade wordt gemaakt met Grand Marinier, een likeur van cognac met sinaasappels, waardoor je snel een luxe cocktail neerzet zonder al te veel ingrediënten.

Inspiratieafbeelding voor New York Lemonade Bekijk Recept

Spiked Cilantro Lemonade

Wat deze lemonade bijzonder maakt is het gebruik van Absolut Cilantro, een wodkasoort infused met limoen en verschillende kruiden en planten. Hierdoor geef je je lemonade een bijzondere smaak mee, een smaak je niet snel krijgt met andere dranken.

Inspiratieafbeelding voor Spiked Cilantro Lemonade Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl