Afbeelding van De lekkerste warme cocktails

De lekkerste warme cocktails

Geupdate op 2024-01-18

Bij cocktails denk je misschien aan ijskoude drankjes, maar wist je dat er ook warme cocktails bestaan? Deze zijn vooral lekker in de winter, of als after-dinner drankje. De meeste warme cocktails bevatten koffie, zoals de Irish Coffee, maar hieronder vindt je ook enkele recepten zonder koffie. Er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

Warme cocktails zijn perfect om te serveren tijdens een nieuwjaarsborrel, tijdens de feestdagen of met oud en nieuw. Of serveer een warme cocktail in plaats van glühwein op een feest met vrienden, collega's of familie. Met onderstaande recepten wordt dat een gegarandeerd succes! Dus lees snel verder en bekijk de beste recepten voor warme cocktails op drankidee.

Irish Coffee

Hoewel de Irish coffee misschien niet een echte cocktail is, vinden wij dat hij zeker een plekje op deze lijst verdient. Hij is warm, lekker en geeft je ook nog eens energie! Je maakt hem met Irish whiskey, room en koffie en hij wordt vaak gedronken na het diner, vooral na 4- of 5-gangen diners.

Inspiratieafbeelding voor Irish Coffee Bekijk Recept

Fuzzy Asshole

De naam is niet aantrekkelijk, maar het drankje zeker wel! Dit drankje met maar twee ingrediënten, koffie en Peach Schnapps, is een lekkere koffievariatie om je dag goed mee af te sluiten. De Peach Schnapps geeft de koffie een zoete hint van perzik, waardoor dit recept perfect is voor iedereen die niet van een standaard zwarte koffie houdt.

Inspiratieafbeelding voor Fuzzy Asshole Bekijk Recept

Chocoladekoffie

Deze warme koffie is lekker zoet en geeft je een lekkere energieboost, de bourbon en wittechocoladesiroop maken van deze cocktail een echte koffiespecialiteit. Je vrienden zullen dankzij de overheerlijke chocoladesmaak denken dat je een heuse barista bent. Serveer deze warme koffiecocktail na een diner als toetje, of later op de avond als after-dinner drink.

Inspiratieafbeelding voor Chocoladekoffie Bekijk Recept

Kioki Coffee

Deze koffiecocktail maak je met Kahlúa en brandy, hierdoor krijgt deze cocktail een subtiele donkere chocoladesmaak. De brandy geeft de cocktail een wat complexere smaak, waardoor dit drankje zich onderscheidt van andere koffiespecialiteiten. Probeer hem eens als digestief, of laat op de avond.

Inspiratieafbeelding voor Kioki Coffee Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl