Afbeelding van De beste Highball-cocktails

De beste Highball-cocktails

Geupdate op 2024-03-22

Een Highball cocktail is een mixdrankje of cocktail waarin een mixer wordt gemixt met een groter deel non-alcoholische drank, vaak met koolzuur. Ze worden vaak geserveerd in hoge glazen over ijs, zoals een Collins-glas, voor een klassieke Tom Collins cocktail. Een ander bekend voorbeeld van een highball cocktail is de Gin And Tonic, die je maakt met gin en tonic. Maar er bestaan talloze andere highball cocktails, hieronder staat een lijst met onze favorieten.

Bacardi Cuatro Highball

De Cuatro Highball wordt gemaakt met een speciaal type Bacardi, namelijk de Ańejo Cuatro, een mixer die wordt gemaakt van verschillende lang-gerijpte dranken. Door hem te mixen met ginger ale, ijsblokjes en limoen krijg je een verfrissende cocktail die makkelijk te maken is.

Inspiratieafbeelding voor Bacardi Cuatro Highball Bekijk Recept

Engelse Highball

Deze Engelse highball cocktail bevat meer als de traditionele twee ingrediënten, iets ingewikkelder dus. De ingrediënten hebben allemaal een connectie met Engeland, vandaar de naam.

Inspiratieafbeelding voor Engelse Highball Bekijk Recept

Irish Highball

Deze Highball maak je met Irish Whiskey, ofwel Ierse whiskey. Deze whiskeysoort geeft deze highball de karakteristieke smaak van Ierse Whiskey die andere cocktails op deze lijst niet hebben.

Inspiratieafbeelding voor Irish Highball Bekijk Recept

Ginger Highball

De Ginger Highball wordt gemaakt met Amerikaanse Whiskey en ginger ale, waardoor de cocktail een hele andere smaak krijgt als de andere cocktails in deze lijst. Je kan hem ook maken met Jim Bean Honey, voor een iets zoetere smaak.

Inspiratieafbeelding voor Ginger Highball Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl