Afbeelding van De beste herfstcocktails van 2024

De beste herfstcocktails van 2024

Geupdate op 2024-01-31

Hoewel de herfst vaak geassocieerd wordt met warme dranken zoals thee, koffie en warme chocolademelk, is het ook een uitstekend seizoen om van cocktails te genieten. Cocktails worden vaan geassocieerd met de zomer, maar in de herfst zijn er tal van smaken en ingrediënten beschikbaar die perfect passen bij de tijd van het jaar. Denk aan verse kruiden zoals tijm en rozemarijn, rijke fruitsoorten zoals vijgen (voor bijvoorbeeld de Figgy Thyme), appels en peren, en warme kruiden zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Deze ingrediënten kunnen op verrassende wijze worden gecombineerd om heerlijke cocktails te creëren die de herfst op een unieke manier vieren.

Bovendien biedt de herfst een schat aan sociale gelegenheden, zoals gezellige diners en avonden bij het haardvuur, waar cocktails een welkome aanvulling zijn op de festiviteiten. Of het nu gaat om een verfijnde cocktailparty met vrienden, een romantische avond voor twee, of een ontspannen bijeenkomst met familie, cocktails kunnen de perfecte ambiance creëren en een extra vleugje luxe toevoegen aan herfstbijeenkomsten. Dus terwijl de bladeren vallen en de temperaturen dalen, biedt de herfst een uitnodigend decor om te genieten van een scala aan smaken en sensaties die te vinden zijn in heerlijke herfstcocktails. Hieronder vind je de cocktails die volgens ons het beste bij de herfst passen. En ben je nou op zoek naar een warme drank? Er staan ook enkele warme dranken bij, zoals een Irish Coffee.

Apple Strudel Martini

Deze interessante cocktail heeft als hoofdbestanddeel appels, wat meteen zorgt voor een overheerlijke herfstsmaak

Inspiratieafbeelding voor Apple Strudel Martini Bekijk Recept

Iced Pumpkin Cider

Deze cocktail is grotendeels gebaseerd op appel en is een echte doordrinker, zelfs in de winter!

Inspiratieafbeelding voor Iced Pumpkin Cider Bekijk Recept

Iced Honey Pumpkin Cider

Deze ijskoude variant van de cocktail hierboven is nog net dat stapje extra, hij wordt geserveerd met ijsschaafsel en blijft hierdoor langer koud.

Inspiratieafbeelding voor Iced Honey Pumpkin Cider Bekijk Recept

Granny’s Martini

Deze cocktail is gebaseerd op een klassieke appeltaart van je tante, oma of moeder. Hij bevat een hoop appel en kaneel en krijgt hier zijn warme smaak vandaan (ook al wordt hij nog steeds ijskoud geserveerd).

Inspiratieafbeelding voor Granny’s Martini Bekijk Recept

Orchard Keeper

Deze lichtzoete cocktail heeft de smaak van een friszoete, krokante appel. Wat ons betreft een prima smaak voor in de herfst!

Inspiratieafbeelding voor Orchard Keeper Bekijk Recept

Figgy Thyme

Deze heerlijke mix van wodka, verse honing, vijgen, tijm, bitters en tonic water omarmen de warme en uitnodigende smaken die passen bij het herfstseizoen. De zoetheid van de honing en vijgen roept beelden op van gezellige herfstavonden en knapperende haardvuren, terwijl de bitters een diepere, complexe dimensie geven aan de smaak van deze cocktail. De Figgy Thyme cocktail is als een warme deken op een koele herfstdag, en zijn unieke combinatie van ingrediënten maakt het een perfecte keuze voor het seizoen waarin de bladeren verkleuren en de dagen korter worden.

Inspiratieafbeelding voor Figgy Thyme Bekijk Recept

Irish Coffee

Misschien is een Irish Coffee niet per se een cocktail, maar hij hoort wel thuis op de lijst met beste dranken voor de herfst. Hij is donker van smaak, lekker warm en fantastisch om te drinken na een diner. Je maakt hem met whiskey, koffie, suiker en slagroom, vier ingrediënten die op zich zelf al fantastisch zijn, maar in dit recept komen ze al helemaal tot hun recht!

Inspiratieafbeelding voor Irish Coffee Bekijk Recept

Autumn Daiquiri

Deze variant op de Daiquiri maak je met onder andere rum, kaneel en bruine suikersiroop. Deze ingrediënten geven deze bijzondere cocktail een wat donkerdere smaak, waardoor hij perfect is voor de herfst, als het buiten kouder wordt en de dagen korter worden.

Bekijk Recept

A Bloody Shame

Deze oranje cocktail maak je met het sap van bloedsinaasappels, een rode sinaasappel die deze cocktail zijn bijzondere kleur geeft. De Amaretto geeft deze cocktail een bijzonderen smaak, die goed combineert met het citroensap en de muntblaadjes.

Inspiratieafbeelding voor A Bloody Shame Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl