Afbeelding van De beste cocktails voor Blue Monday

De beste cocktails voor Blue Monday

Gepubliceerd op 2023-01-02

Blauwe Maandag, de dag die door velen wordt gezien als de deprimerendste dag van het jaar. Hoewel niet precies duidelijk is wat de dag "blauw" maakt, wordt de kleur tegenwoordig, mede door deze dag, gezien als een kleur die staat voor een droevige, deprimerende sfeer. De dag zou bij veel mensen deze emoties oproepen, vanwege het niet uitvoeren van de goede voornemens en het lang moeten wachten op de volgende vakantie.

Om deze gevoelens aan de kant te schuiven hebben we hieronder een lijst samengesteld van cocktails en mocktails (alcoholvrije cocktails) die je na het werk of tijdens het diner kan drinken om je dag iets op te vrolijken.

De cocktails in deze lijst zijn voornamelijk blauw van kleur, niet verassend natuurlijk, gezien de naam van deze speciale dag. Wil je meer blauwe cocktails zien? Kijk dan eens naar onze blogposts over De mooiste blauwe cocktails voor elk feestje, waarin we nog veel meer lekkere, blauwe cocktails hebben opgenomen.

Ocean Blue

Deze cocktail schreeuwt Blauwe Maandag, maar in een positieve zin! Als je niet beter zou weten zou je denken dat hij licht geeft, zo blauw is hij. De chocoladesmaak zorgt er bovendien voor dat je eventjes wat gelukkiger bent. Let wel op, want er zit een behoorlijke hoeveelheid alcohol in.

Inspiratieafbeelding voor Ocean Blue Bekijk Recept

Frozen Hawaiian

Deze bevroren creatie heeft een zoete, tropische smaak. Ideaal om die monday-blues aan de kant te slaan. Hij is super fris, dus ideaal voor een warm najaar.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Hawaiian Bekijk Recept

Blue Lagoon

Deze neon-blauwe cocktail bevat, naast een goede hoeveelheid blue curaçao, ook een goede scheut wodka en lemonade. Hierdoor krijgt hij een frisse smaak en een goede kick.

Inspiratieafbeelding voor Blue Lagoon Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl