Afbeelding van De beste bessencocktails

De beste bessencocktails

Geupdate op 2024-01-26

Verse bessen zijn niet alleen fantastisch om uit de hand te eten, je kan er ook fantastische drankjes mee bereiden. Zo ook deze cocktails, allemaal gemaakt met verse bessen, zoals blauwe bessen, frambozen, bosbessen en bramen. De meeste van deze cocktails hebben een overduidelijke, zoete bessensmaak en zijn lekker om te drinken als aperitief, maar ook zeker geschikt om te drinken op een feest.

Buzzin' Blueberry Basil

Deze "Buzzin" cocktail maak je met siropen van Monin, hierdoor krijgt de cocktail zijn overtuigende bessensmaak. Maar wil je een fantastische indruk achterlaten op je gasten? Maak deze cocktail dan door verse of bevroren bessen te pureren, hierdoor geef je de cocktail wat extra's en is iedereen onder de indruk van jouw bartender-skills.

Inspiratieafbeelding voor Buzzin' Blueberry Basil Bekijk Recept

Blueberry Daiquiri

Deze blauwebessenvariant op de klassieke Daiquiri is extra zoet, fruitig en kleurrijk. Hierdoor ziet hij er niet alleen aantrekkelijker uit, hij is ook nog eens extra lekker! Je maakt hem met verse blauwe bessen, die deze cocktail een lekker zoet smaakje geven.

Inspiratieafbeelding voor Blueberry Daiquiri Bekijk Recept

Honey-Berry Lemonade

Deze alcoholrijke limonade met honing en blauwe bes is heerlijk om op een vrije dag eens te drinken. Hij is zoet, fruitig en niet te overheersend. Je maakt hem met verse aardbeien, frambozen en bosbessen, waardoor ook deze cocktail een overheerlijke smaak krijgt. De honing maakt de cocktail lekker zoet, terwijl de wodka en het citroensap de cocktail in balans brengen.

Inspiratieafbeelding voor Honey-Berry Lemonade Bekijk Recept

Summer Rose

Deze prachtige paarse cocktail wordt gemaakt met lavendelsiroop, een siroop die niet de boventoon voert maar zeker een lekkere smaak achterlaat, samen met de bosbessen en gin maak je met dit recept een fantastische cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Summer Rose Bekijk Recept

Berri Acai Vodka Soda

Deze cocktail wordt gemaakt met Absolut Berri Açaí, een speciale wodka die wordt gemaakt met blauwe bessen en açaibessen. Hierdoor krijgt de cocktail meteen een lekker fruitige smaak.

Inspiratieafbeelding voor Berri Acai Vodka Soda Bekijk Recept

Big Buff

Deze cocktail is iets ingewikkelder om te maken, maar al dat werk is het waard! Hij wordt gemaakt met een verse aardbij en bosbessen, die samen met de Chambord zorgen voor de dieprode kleur

Inspiratieafbeelding voor Big Buff Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl