Afbeelding van Spanish Coffee

Spanish Coffee

In Spanje wordt deze koffiecocktail Carajillo genoemd, waarschijnlijk naar de Catalaanse uitdrukking "que ara guillo" (vertaald: "Ik heb haast!") De slagroom bovenop zit er traditioneel niet op, maar na dit eenmaal geprobeerd te hebben in een restaurant konden we niet meer zonder.

Deze Spanish Coffee vergt enige voorbereiding, vooral omdat je de suikerrand flambeert door de rum en Orange curaçao in vuur en vlam te zetten. Vind je dit alles nou te veel werk, misschien vind je een traditionele Irish Coffee dan beter om te maken.

In dit recept wordt het glas voorzien van een suikerrand, wil je dit niet, dan kan je deze uiteraard weglaten.

Wil je de cocktail niet flamberen? Voeg dan alle ingrediënten in een keer toe in het cocktailglas en roer een keer door.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

 • 1. Voorbereiding
  Wrijf de buitenste rand van het glas in met een schijfje sinaasappel. Keer het glas om en druk de rand in een schaaltje met superfijne suiker. Je gaat de cocktail zometeen flamberen, dus pak niet een al te groot glas, dan kan het vuur niet bij de suiker komen en karameliseer je de suiker niet.
 • 2. Slagroom kloppen
  Voeg de vloeibare slagroom en een scheutje Orange Curacao toe aan een kom en klop met een garde tot een lobbige slagroom.
 • 3. Flamberen
  Voeg de rum en de overige Orange Curaçao toe aan het glas en steek het aan met een lange lucifer. Laat het een paar seconden branden, lang genoeg om de suikerrand te karamelliseren. Voeg daarna de overige ingrediënten toe aan de mok.
 • 4. Serveren
  Roer om te mengen en top met de slagroom die je eerder hebt gemaakt.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl