Afbeelding van Cocktailrecepten om met Moederdag te maken

Cocktailrecepten om met Moederdag te maken

Geupdate op 2024-01-16

Moederdag is dé dag om je moeder te verwennen. Dit kan je doen door cadeautjes te kopen, maar ook door een heerlijke brunch, lunch of diner te maken. In deze post hebben een paar van onze favoriete moederdagcocktails verzameld. We hebben een paar zoete roze cocktails, maar ook een paar cocktails met een verrassendere smaak. In de lijst vind je ook cocktails met verschillende moeilijkheidgradaties, van cocktails die makkelijk te maken zijn, naar cocktails die wat meer oefening vergen.

Met de cocktails in deze lijst gaat het je zeker lukken om je moeder te verwennen, op moederdag, maar uiteraard kan je de cocktails ook op elke andere dag van het jaar serveren. En houdt ze nou niet zo van alcohol? Geen probleem, in de lijst staan ook enkele alcoholarme en alcoholvrije cocktails. Zo kan iedereen zijn/haar moeder verwennen.

Winter Rita

De Winter Rita klinkt misschien niet als een cocktail die je half mei nog moet serveren, maar vanwege zijn felle kleur en fantastische smaak zetten we hem graag als eerste op deze lijst met de beste cocktails voor moederdag. Hij is fris en heeft een smaak die niet al te overheersend is, zo blijft de aandacht bij de rest van de maaltijd.

Inspiratieafbeelding voor Winter Rita Bekijk Recept

Pink Lady

Deze cocktail maak je met een eiwit, het bereiden ervan kost misschien iets meer tijd, maar hij ziet er wel fantastisch uit! Hij heeft een prachtig rood/roze kleur en heeft een lichte smaak van grenadine en gin. Door hem te garneren met een sinaasappelschil maak je hem helemaal af, perfect voor moederdag!

Inspiratieafbeelding voor Pink Lady Bekijk Recept

Pink Wodka Lemonade

Het zal niemand verassen, maar de Pink Wodka Lemonade is, net zoals bovenstaande cocktails, roze van kleur. Je maakt hem met onder andere wodka en cranberrysap, hij smaakt dan ook naar cranberry's en limoen. Omdat je de cocktail afvult met Sprite wordt hij iets zoeter van smaak en niet al te zuur.

Inspiratieafbeelding voor Pink Wodka Lemonade Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl