De Bellini werd voor het eerst geschonken in Harry’s Bar in de Italiaanse stad Venetië, rond 1940. De bedenker, Giuseppe Cipriani, vernoemde de cocktail naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. Dit omdat de oranje kleur van de cocktail hem aan een van Bellini’s schilderijen deed denken.
Luxere uitvoeringen van de Bellini worden vaak gemaakt van witte perzik. Hier wordt een scheutje kersen- of frambozensap aan toegevoegd waardoor de drank een oranje-roze gloed krijgt. In dit recept houden we het echter lekker simpel, met maar twee ingrediënten.
Hoewel veel mensen denken dat je de Bellini met Champagne hoort te maken, wordt dit juist afgeraden. Dit omdat de smaak van champagne helemaal niet goed past bij de fruitige smaak van perziken. De meeste andere mousserende wijnen werken wel goed in deze cocktail. Wij raden aan om hem te maken met Prosecco en Peachtree, een zoete perzikenlikeur die in vrijwel elke slijterij in Nederland te krijgen is.
Deze cocktail zit vol met smaak, en vol met alcohol, en is niet heel bekend
Spritz is een populair alcoholisch aperitief uit de regio Veneto, in dit recept
Deze drank heeft naast een spannende naam ook een hele mooie ingrediëntenlijst,
Deze prikkelende cocktail fleurt elk feestje op met een bubbelende cocktail-sens
Deze zoete aardbeienmimosa is perfect voor elk ontbijt, elke brunch en elke lunc
De limoncello drink je het beste zo koud mogelijk, en is een heerlijke verkoelen
Deze felblauwe cocktail maak je met een flinke scheut ananassap en Blue Curaçao
De Stromboli is een cocktail met een grote hoeveelheid Bourbon, waardoor hij per
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.