Bellini

De Bellini werd voor het eerst geschonken in Harry’s Bar in de Italiaanse stad Venetië, rond 1940. De bedenker, Giuseppe Cipriani, vernoemde de cocktail naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. Dit omdat de oranje kleur van de cocktail hem aan een van Bellini’s schilderijen deed denken.

Luxere uitvoeringen van de Bellini worden vaak gemaakt van witte perzik. Hier wordt een scheutje kersen- of frambozensap aan toegevoegd waardoor de drank een oranje-roze gloed krijgt. In dit recept houden we het echter lekker simpel, met maar twee ingrediënten.

Hoewel veel mensen denken dat je de Bellini met Champagne hoort te maken, wordt dit juist afgeraden. Dit omdat de smaak van champagne helemaal niet goed past bij de fruitige smaak van perziken. De meeste andere mousserende wijnen werken wel goed in deze cocktail. Wij raden aan om hem te maken met Prosecco en Peachtree, een zoete perzikenlikeur die in vrijwel elke slijterij in Nederland te krijgen is.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Giet de perzikpuree in een gekoeld champagneglas en voeg de mousserende wijn toe
  • 2.
    Roer voorzichtig
Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De beste cocktails voor oud en nieuw .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl