Afbeelding van Bacardi Cola

Bacardi Cola

De Bacardi Cola (ook wel een baco genoemd) is een drankje geïnspireerd op de Cuba Libre, een van de populairste cocktails ter wereld. In een baco worden Bacardi en Cola gemixt in een longdrinkglas. De verhoudingen van deze drank zijn volledig afhankelijk van je eigen smaak, wij mixen hem vaak met een ratio van 1 deel Bacardi op 3 delen cola, maar afhankelijk van je eigen smaak kan je natuurlijk meer of minder Bacardi toevoegen. Wil je weten hoe je de Bacardi-cola maakt? Hieronder lees je het!

Ontstaan van de Bacardi Cola

De Bacardi cola is ontstaan op Havana, op de Neptuno Street om precies te zijn. Amerikaanse soldaten vroegen een barman om zijn Bacardi Rum te mengen met hun nieuwe favoriete frisdrank: Coca Cola. Deze nieuwe combinatie werd zo goed ontvangen, dat hij 100 jaar later nog steeds wereldwijd wordt gedronken.

De naam baco komt uiteraard van de twee ingrediënten die worden gebruikt. Bacardi en Cola. Voeg de eerste twee letters van beiden woorden samen, en je krijgt “baco”. Wees trouwens niet verbaast als je in het buitenland vreemd wordt aangekeken als je zegt dat je een baco wil. Deze naam wordt namelijk vooral in Nederland gebruikt.

Alcoholvrije Baco

Hoewel deze klassieke cocktail vrijwel altijd met Bacardi Carta Blanca wordt gemaakt, kan je hem uiteraard ook maken met een alcoholvrije rum. We raden wel aan een alcoholvrije rum van de slijterij te gebruiken, en geen siroop met rumsmaak.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. Inschenken
    Schenk de Bacardi en Cola in een longdrinkglas
  • 2. Mixen
    Mix de drankjes met een rietje of lepel
  • 3. Extra: IJs
    Voeg enkele blokjes ijs toe aan je drankje als dit gewenst is

Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: Makkelijke cocktailrecepten met Rum .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl