Afbeelding van A Bloody Shame

A Bloody Shame

Deze bijzondere cocktail wordt gemaakt met veel verschillende ingrediënten. De bloedsinaasappel en amaretto geven de cocktail veel smaak, terwijl de munt, suiker en wodka de cocktail wat finishing touches geven. De cocktail vereist wel wat voorbereidingstijd, je dient namelijke eerst de bloedsinaasappelsiroop te maken en af te koelen, voordat je de cocktail zelf kan maken.

Het afkoelen van de siroop kan een paar uur duren, houd hier rekening mee in je planning. De afgekoelde siroop is een week houdbaar.

Deze cocktail is perfect om te maken in het najaar, als bloedsinaasappels vers van de plant komen, vanaf december tot eind maart. Door verse ingrediënten te gebruiken krijgt je cocktail een smaakexplosie. En als je de moeite neemt om één van deze cocktails te maken, is het net zo makkelijk, en eigenlijk veel leuker, om wat vrienden of familieleden uit te nodigen en hen ook een cocktail aan te bieden. Verdubbel, -driedubbel of -vierdubbel het recept hier gewoon voor.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. Bloedsinaasappelpuree maken
    Combineer het sap van de bloedsinaasappel en de suiker in een pan en laat koken. Voeg de muntblaadjes toe en kook voor 5 minuten. Laat afkoelen voordat je verder gaat
  • 2. Cocktail maken
    Combineer de ingekookte puree, wodka, amaretto en het limoensap in een cocktailshaker en shake goed
  • 3. Serveren
    Serveer in een Coupé glas gevuld met ijs, eventueel met een blaadje munt en gedroogd partje sinaasappel

Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De beste herfstcocktails van 2024 .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl