Chocoladecocktails zijn zoet, rijk en romig. De meeste chocoladecocktails worden gemaakt met chocoladelikeur of echte chocolade en worden vaak gedronken als dessertcocktail of ná het dessert, maar op een ander moment kan je ze natuurlijk ook drinken. Zo is de White Chocolate Martini ideaal om te drinken na het dessert, en is de Chocolate Cake Tini perfect om als dessert te drinken.
Hoewel we nog veel meer cocktails op de website hebben staan die worden gemaakt met chocolade, vindt je hieronder de beste recepten voor een chocoladecocktail, dus lees snel verder.
Deze romige cocktail wordt gemaakt met witte-chocoladelikeur, een ingrediënt wat al tientallen jaren bestaat, maar wat eigenlijk bijna nooit in cocktails wordt gebruikt. Wat ons betreft onterecht, want je maakt er heerlijke, romige cocktails mee!
Ook dit recept wordt gemaakt met witte-chocoladelikeur. Het is een simpel recept met maar een paar ingrediënten maar met een heel sterk aroma, door het gebruik van rozenwater.
Dit is een bijzondere! Je kent de Martini uiteraard, maar deze variant wordt gemaakt met dezelfde witte-chocoladelikeur als hierboven, waardoor je, samen met de slagroom, een super romige cocktail krijgt. Hij heeft misschien niet heel veel weg van een klassieke martini, maar wij keuren hem zeker goed.
Dit drankje is misschien niet per se een klassieke cocktail, maar wij vonden dat hij wel een ereplekje op de lijst verdiende. Het is een lekkere, romige chocolademelk met witte-chocoladelikeur die je maar wil blijven drinken.
Deze verfrissende cocktail wordt gemaakt met yoghurt, een ingredient wat je misschien niet zo snel verwacht in cocktails, maar wat er in dit geval voor zorgt dat je een smeuïge, romige cocktail krijgt die perfect is als toetje.
Probeer hier maar eens van af te blijven! De tropische, romige cocktail is ongelofelijk lekker, maar let op: niet geschikt voor mensen die op de lijn letten.
Deze cocktail wordt gemaakt met twee Monin-siropen. Hierdoor heb je zelf invloed op de hoeveelheid smaak die je de cocktail geeft. Houd je van een iets subtielere smaak? Voeg dan wat minder toe. Zelf houden we van een nogal uitgesproken smaak, dus wij meten deze niet zo nauw.
Deze cocktail wordt ook gemaakt met een witte-chocoladecreme, maar de bananenlikeur is wel de overheersende factor. Door het romige van de deze drankjes en het volle van de vanillemelk krijg je een drankje dat verassend veel weg heeft van een bananentaart.
Deze zoete cocktail is, zoals de naam al aangeeft, perfect om in de zomer te maken. De witte chocoladecreme gaat heel goed samen met het maagsap een geeft je een romige, lichtoranje cocktail.
Deze romige cocktail maak je met onder andere Frangelico en Baileys. Twee ingrediënten die deze cocktail een heerlijke, romige chocoladesmaak geven. Door de koffielikeur krijg je bovendien ook een kleine opkikker van deze cocktail, waardoor hij ideaal is om te drinken na de maaltijd, als dessert of zelfs daarna.
Over de Auteur
Tim
Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.
Chocolade is een niet veel gebruikt ingredient in cocktails, omdat het een overweldigende smaak afgeeft. Hoewel dit niet altijd gewenst is, zijn er zeker recepten waar dit precies het doel is.
0 posts
Hazelnoten worden in cocktails vaak gebruikt ter decoratie, door ze boven op de cocktail te leggen of door de rand van een cocktailglas mee te versieren
1 post
Kahlúa wordt gemaakt door de internationale fabrikant Pernod Ricard en is een koffielikeur als Tia Maria, maar geproduceerd in New York
4 posts
Koffielikeur is een likeur gemaakt van koffiebonen, rum en soms vanille. Het wordt door verschillende bedrijven geproduceerd en heeft een warme, donkere smaak
8 posts
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.